Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg – Brunssum https://www.daemenpoelmanberends.nl Advocaten en mediators te Brunssum Limburg Tue, 21 Feb 2017 21:30:24 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3 Zorgovereenkomst vs. arbeidsovereenkomst https://www.daemenpoelmanberends.nl/zorgovereenkomst-vs-arbeidsovereenkomst/ Tue, 21 Feb 2017 13:38:06 +0000 https://www.daemenpoelmanberends.nl/?p=840 Zorgovereenkomst, arbeidsovereenkomst of niet?! Verleent u zorg aan een hulpbehoevend persoon die een Persoonsgebonden Budget (hierna: PGB) toegewezen heeft gekregen waarmee zorg kan worden ingekocht? Of bent u degene die zorg krijgt op grond van een PGB budget? Weet dat deze verhouding kan worden omschreven als een arbeidsrelatie en er dus sprake is van een […]

Het bericht Zorgovereenkomst vs. arbeidsovereenkomst verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Zorgovereenkomst, arbeidsovereenkomst of niet?!

Verleent u zorg aan een hulpbehoevend persoon die een Persoonsgebonden Budget (hierna: PGB) toegewezen heeft gekregen waarmee zorg kan worden ingekocht? Of bent u degene die zorg krijgt op grond van een PGB budget? Weet dat deze verhouding kan worden omschreven als een arbeidsrelatie en er dus sprake is van een arbeidsovereenkomst. Dit ook als het gaat om partners of een ander familielid betreft.

Er zal gekeken worden of de zorg ‘persoonlijk’ wordt gegeven, gedurende enige ‘tijd’, er door de hulpbehoevende ‘instructies’ kunnen worden gegeven en er ‘loon’ (= PGB) wordt betaald (door de SVB).

Wat betekent dit nu? De hulpbehoevende wordt dan werkgever met alle rechten en plichten van dien (betaling transitievergoeding, ziekengeld, ..) en de zorgverlener wordt werknemer met eveneens de daarbij behorende rechten en plichten (loon, vakantiegeld, ziekengeld, WW, WIA, ..).

Hebt u hier vragen over of wenst u vrijblijvend advies? Aarzel niet om contact met ons op te nemen op.
> mr. C.C. (Carolien) Berends
> Maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis advies via telefoonnummer 045 – 525 73 00
> Of kom naar ons gratis spreekuur elke maandag van 17.00 uur tot 18.30 uur.

Het bericht Zorgovereenkomst vs. arbeidsovereenkomst verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Schuldsanering WSNP https://www.daemenpoelmanberends.nl/schuldsanering-wsnp/ Thu, 29 Sep 2016 18:16:20 +0000 https://www.daemenpoelmanberends.nl/?p=780 Bewindvoering U kunt bij ons terecht indien u een geschil hebt met uw bewindvoerder, U geen inzicht hebt/krijgt in uw financiële situatie of er redenen zijn om van bewindvoerder te wijzigen. WSNP Wij kunnen u verder helpen indien u geweigerd bent om toegelaten te worden tot de WSNP, u geen schone lei wordt verleend, u […]

Het bericht Schuldsanering WSNP verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Bewindvoering

U kunt bij ons terecht indien u een geschil hebt met uw bewindvoerder, U geen inzicht hebt/krijgt in uw financiële situatie of er redenen zijn om van bewindvoerder te wijzigen.

WSNP

Wij kunnen u verder helpen indien u geweigerd bent om toegelaten te worden tot de WSNP, u geen schone lei wordt verleend, u WSNP tussentijds dreigt beëindigd te worden of bij negatieve beschikkingen van de rechter-commissaris.

Het bericht Schuldsanering WSNP verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Letselschade https://www.daemenpoelmanberends.nl/letselschade-2/ Tue, 07 Jun 2016 13:52:58 +0000 https://www.daemenpoelmanberends.nl/?p=645 Letselschade als gevolg van een verkeersongeval, arbeidsongeval, medische fout of misdrijf? Daemen Poelman advocaten & mediators neemt al uw zorgen uit handen. Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op voor het maken van een afspraak of een second opinion. Wij zorgen, zo nodig in het kader van een gerechtelijke procedure, voor de vaststelling van […]

Het bericht Letselschade verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Letselschade als gevolg van een verkeersongeval, arbeidsongeval, medische fout of misdrijf?

Daemen Poelman advocaten & mediators neemt al uw zorgen uit handen. Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op voor het maken van een afspraak of een second opinion.

Wij zorgen, zo nodig in het kader van een gerechtelijke procedure, voor de vaststelling van de aansprakelijkheid van de wederpartij, het vaststellen van uw schade (inkomensderving, kosten, smartengeld) en het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding hiervoor van de aansprakelijke wederpartij, veelal grote verzekeraars.

Daemen Poelman advocaten & mediators is daarnaast gespecialiseerd in het arbeidsrecht en kan u dus ook in uw werkverhouding in dit kader bijstaan. Als de aansprakelijkheid van de wederpartij vaststaat, kost onze rechtsbijstand u meestal niets. De aansprakelijke partij dient ook onze kosten dan te voldoen.

Voor vragen of een vrijblijvend advies kunt u terecht op het gratis spreekuur van Daemen Poelman advocaten & mediators iedere maandag van 17.00 uur tot 18.30 uur.

Het bericht Letselschade verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Arbeidsrecht https://www.daemenpoelmanberends.nl/arbeidsrecht/ Tue, 07 Jun 2016 13:48:05 +0000 https://www.daemenpoelmanberends.nl/?p=638 Hieronder treft u een kort blog betreft het thema arbeidsrecht. Hierbij belichten we de facetten waar een werkgever als werknemer mee te maken kan krijgen en hoe u de hulp van een advocaat of mediator daarbij kunt inzetten. De werkgever:Voor u als ondernemer zijn uw medewerkers van onschatbare waarde. Het werkgeverschap brengt echter ook heikele punten […]

Het bericht Arbeidsrecht verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Hieronder treft u een kort blog betreft het thema arbeidsrecht. Hierbij belichten we de facetten waar een werkgever als werknemer mee te maken kan krijgen en hoe u de hulp van een advocaat of mediator daarbij kunt inzetten.

De werkgever:
Voor u als ondernemer zijn uw medewerkers van onschatbare waarde. Het werkgeverschap brengt echter ook heikele punten met zich mee als reorganisaties, ontslagprocedures, arbeidsconflicten, gouden handdrukken en wijzigingen in de CAO’s.

Heeft u een arbeidsrechtadvocaat nodig? Dan kunt u contact opnemen met Daemen Poelman advocaten & mediators te Brunssum.

De werknemer:
Als werknemer kunt u te maken krijgen met discussies met uw werkgever die u liever niet alleen voert. Of het nu gaat om een (dreigend) ontslag, een discussie over de handhaving van uw concurrentie- of relatiebeding of uw rechten en verplichtingen bij arbeidsongeschiktheid.

Daemen Poelman advocaten & mediators staat u snel en adequaat bij.

Het bericht Arbeidsrecht verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Letselschade https://www.daemenpoelmanberends.nl/letselschade/ Tue, 07 Jun 2016 13:42:37 +0000 https://www.daemenpoelmanberends.nl/?p=636 Heeft u letselschade opgelopen door een verkeersongeval, bedrijfsongelijk, mishandeling of door een medische fout dan adviseren wij u over de aansprakelijkheid en in nauw overleg met u inventariseren en berekenen we de schadeposten. Al dan niet na inschakeling van (medisch) deskundigen communiceren wij met de betrokken verzekeraar met als doel uw schade volledig vergoed te […]

Het bericht Letselschade verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Heeft u letselschade opgelopen door een verkeersongeval, bedrijfsongelijk, mishandeling of door een medische fout dan adviseren wij u over de aansprakelijkheid en in nauw overleg met u inventariseren en berekenen we de schadeposten. Al dan niet na inschakeling van (medisch) deskundigen communiceren wij met de betrokken verzekeraar met als doel uw schade volledig vergoed te krijgen. In geval van discussie over de schuldvraag of de omvang van de schade kunnen wij een gerechtelijke procedure of deelgeschil bij de rechtbank opstarten.

Het bericht Letselschade verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Uitbreiding kantoor https://www.daemenpoelmanberends.nl/uitbreiding-kantoor/ Tue, 31 May 2016 16:48:45 +0000 https://www.daemenpoelmanberends.nl/?p=622 Per 1 juni 2016 breiden wij ons kantoor uit met de komst van mr. C.C. Berends. Zij zal ons team versterken op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, consumentenrecht, contractenrecht en huurrecht. Deze vernieuwde samenstelling van ons kantoor zorgt voor een sterke vertegenwoordiging van de advocatuur en mediation in Brunssum en regio Parkstad. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht […]

Het bericht Uitbreiding kantoor verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Per 1 juni 2016 breiden wij ons kantoor uit met de komst van mr. C.C. Berends. Zij zal ons team versterken op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, consumentenrecht, contractenrecht en huurrecht. Deze vernieuwde samenstelling van ons kantoor zorgt voor een sterke vertegenwoordiging van de advocatuur en mediation in Brunssum en regio Parkstad.

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor o.a. mediation, familierecht, strafrecht en het gratis spreekuur iedere maandag van 17.00 tot 18.30 uur.

Het bericht Uitbreiding kantoor verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Nieuwe zakelijkheid https://www.daemenpoelmanberends.nl/nieuwe-zakelijkheid/ Fri, 15 Jan 2016 14:51:54 +0000 https://www.daemenpoelmanberends.nl/?p=606 Ons kantoorpand werd in 1934 gebouwd naar het ontwerp van architect Willems, in de vormtaal van dat moment “de nieuwe zakelijkheid”. Inmiddels heeft het een monumentaal karakter. Nu, na 20 jaar bezetting door Daemen Advocaten en later Daemen Poelman advocaten & mediators en de laatste jaren samen met Hetterscheidt en Zuidervaart Notarissen, is er een […]

Het bericht Nieuwe zakelijkheid verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Ons kantoorpand werd in 1934 gebouwd naar het ontwerp van architect Willems, in de vormtaal van dat moment “de nieuwe zakelijkheid”. Inmiddels heeft het een monumentaal karakter. Nu, na 20 jaar bezetting door Daemen Advocaten en later Daemen Poelman advocaten & mediators en de laatste jaren samen met Hetterscheidt en Zuidervaart Notarissen, is er een nieuwe invulling gegeven aan deze zakelijkheid.

Op 1 januari jl. heeft het notariskantoor ons pand verlaten en heeft zich op een nieuwe locatie gevestigd.Het gebouw is voor ons alleen te groot geworden en wij zijn er helaas niet in geslaagd een nieuwe partner te vinden om het pand mee te delen. Wel hebben we inmiddels het pand kunnen verhuren aan Yarden, die op de begane grond haar uitvaartcentrum zal vestigen. We hebben het gevoel dat hiermee een passende bestemming is gevonden voor het monumentale gebouw dat vanuit cultuurhistorisch oogpunt van groot belang is voor het aanzien van Brunssum.

Vooralsnog zet Daemen Poelman advocaten & mediators haar bedrijfsvoering voort op de eerste en tweede verdieping, totdat wij een nieuw kantoorpand kunnen betrekken. Aan onze dienstverlening, openingstijden, telefoonnummer e.d. komt dus vooralsnog geen wijziging.

Zoals men weet opent zich altijd een nieuwe deur bij het dichttrekken van de oude. Met een verhuizing en een zoektocht naar een nieuwe locatie staat ons een enerverend nieuw jaar te wachten. Een nieuw jaar waar wij allen erg naar uitkijken. We zullen u dan ook op de hoogte blijven houden de komende periode van de nieuwe ontwikkelingen via onze website en de sociale media.

Vooralsnog ontvangen wij u nog steeds graag op de uw bekende locatie aan de Kloosterstraat 17 te Brunssum.

mr. Daemen & mr. Poelman

Het bericht Nieuwe zakelijkheid verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Duidelijkheid bij de berekening van kinderalimentatie https://www.daemenpoelmanberends.nl/duidelijkheid-bij-de-berekening-van-kinderalimentatie/ Thu, 23 Apr 2015 11:32:49 +0000 https://www.daemenpoelmanberends.nl/?p=596 Door familierechters zijn de afgelopen periode verschillende uitgangspunten gehanteerd bij de berekening van kinderalimentatie. Dit zorgt voor veel onduidelijkheid. Daarom heeft hierover afgelopen vrijdag overleg plaatsgevonden binnen de Expertgroep Alimentatienormen. De uitkomst is dat de Expertgroep bij haar standpunt blijft dat de alleenstaande ouderkop, zijnde het kindgebonden budget plus inkomensafhankelijk extra bedrag, in mindering gebracht […]

Het bericht Duidelijkheid bij de berekening van kinderalimentatie verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Door familierechters zijn de afgelopen periode verschillende uitgangspunten gehanteerd bij de berekening van kinderalimentatie. Dit zorgt voor veel onduidelijkheid. Daarom

heeft hierover afgelopen vrijdag overleg plaatsgevonden binnen de Expertgroep Alimentatienormen.

De uitkomst is dat de Expertgroep bij haar standpunt blijft dat de alleenstaande ouderkop, zijnde het kindgebonden budget plus inkomensafhankelijk extra bedrag, in mindering gebracht moet worden op het eigen aandeel van de ouders in de kosten van de kinderen. Alleen als er een onaanvaardbare situatie ontstaat, behoudt de rechter de mogelijkheid om een op dat geval toegesneden beslissing te geven.

Dit betekent dat de alimentatieplichtige mogelijk met ingang van 1 januari 2015 te veel alimentatie betaalt of zelfs niets meer hoeft te betalen. Wij zijn graag bereid uw alimentatie onder de loep te nemen. Neem daarvoor contact met ons op: 045-5257300.

Het bericht Duidelijkheid bij de berekening van kinderalimentatie verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Daemen & Poelman klaar voor de (nieuwe) start! https://www.daemenpoelmanberends.nl/daemen-poelman-klaar-voor-de-nieuwe-start/ Mon, 23 Mar 2015 18:16:53 +0000 https://www.daemenpoelmanberends.nl/?p=468 Benieuwd hoe het nieuwe logo van Daemen & Poelman er in het echt uitziet? Houd dan komende zondag ( 29 maart 2015) de 70 hardlopers uit naam van ons kantoor in de gaten tijdens de 5 km van de Parelloop. Als jarenlange sponsor zijn we trots dat wij tijdens deze 27ste editie onze vernieuwde samenwerking en […]

Het bericht Daemen & Poelman klaar voor de (nieuwe) start! verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Benieuwd hoe het nieuwe logo van Daemen & Poelman er in het echt uitziet? Houd dan komende zondag ( 29 maart 2015) de 70 hardlopers uit naam van ons kantoor in de gaten tijdens de 5 km van de Parelloop.

Als jarenlange sponsor zijn we trots dat wij tijdens deze 27ste editie onze vernieuwde samenwerking en huisstijl incl. logo mogen presenteren aan zo’n groot publiek.

IMG_1466

IMG_1472

Het bericht Daemen & Poelman klaar voor de (nieuwe) start! verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Echtscheiding https://www.daemenpoelmanberends.nl/echtscheiding/ Tue, 17 Mar 2015 09:33:58 +0000 https://www.daemenpoelmanberends.nl/?p=43 Gezamenlijk verzoek Bij een echtscheiding wordt uw huwelijk beëindigd. Als u en uw partner het eens zijn over de gevolgen van de echtscheiding, dan kunt u gezamenlijk een advocaat of mediator benaderen. Deze neemt de afspraken tussen u beiden op in een overeenkomst, convenant genaamd, en dient namens u en uw partner een gemeenschappelijk verzoek […]

Het bericht Echtscheiding verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>
Gezamenlijk verzoek

Bij een echtscheiding wordt uw huwelijk beëindigd. Als u en uw partner het eens zijn over de gevolgen van de echtscheiding, dan kunt u gezamenlijk een advocaat of mediator benaderen. Deze neemt de afspraken tussen u beiden op in een overeenkomst, convenant genaamd, en dient namens u en uw partner een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding in. U hoeft dan niet meer naar de rechtbank, omdat er geen zitting hoeft plaats te vinden.

 

Eenzijdig verzoek

Als het niet lukt om samen tot afspraken te komen, dan is het aan te raden om ieder een eigen advocaat te nemen. Er wordt dan een verzoek tot echtscheiding ingediend en uw partner kan hiertegen met behulp van een advocaat een verweerschrift indienen bij de rechtbank.

Vervolgens wordt er een zitting gepland bij de rechtbank. Naast de echtscheiding, kan in het verzoekschrift ook worden verzocht om:

  • de verblijfplaats van de kinderen te bepalen;
  • een omgangsregeling met de kinderen vast te leggen;
  • kinderalimentatie;
  • partneralimentatie;
  • verdeling/verrekening van hetgeen u aan bezittingen en/of schulden heeft.

 

Voorlopige voorzieningen

De echtscheidingsprocedure duurt wel enige tijd. Als met spoed iets geregeld moet worden, zoals bijvoorbeeld de verblijfplaats van de kinderen, een omgangsregeling, voorlopige alimentatie of het gebruik van de woning, dan kan de advocaat een voorlopige voorziening voor u vragen bij de rechtbank. Er volgt dan een zitting waarin de advocaten van beide partijen hun standpunten bepleiten. De rechtbank doet dan heel kort na de zitting uitspraak.

De voorlopige voorzieningen gelden totdat de beslissing in de echtscheidingsprocedure van kracht zijn geworden.

Het bericht Echtscheiding verscheen eerst op Daemen Poelman Berends Advocaten Limburg - Brunssum.

]]>