045 - 525 7300 - Prins Hendriklaan 167 - 6442 AD Brunssum - Gratis spreekuur maandag van 17.00 uur tot 18.30 uur info@daemenpoelmanberends.nl

Kinderalimentatie

De ouder, waar de kinderen niet het hoofdverblijf hebben, is in het algemeen verplicht om kinderalimentatie te betalen.

Aan de hand van het gezamenlijk inkomen vóór de scheiding, het aantal kinderen en hun leeftijd, kan worden bepaald welke bijdrage de kinderen per maand nodig hebben, naast kinderbijslag en kindgebonden budget.

Vervolgens wordt berekend welk bedrag elk van de ouders kan bijdragen. Daarbij wordt gekeken naar het inkomen van de ouders, maar ook naar de manier waarop de zorg voor de kinderen is verdeeld.

Ook jongeren van 18 tot 21 jaar hebben in principe recht op een bijdrage van de ouders voor de kosten van levensonderhoud en studie.

Is er sprake van een wijziging van uw inkomen of omstandigheden, en kunt u de vastgestelde bijdrage niet meer betalen? In dat geval kunnen wij een herberekening van de kinderalimentatie voor u maken.

Als u er niet uitkomt met uw ex- partner, dan kan kunt u het bedrag van de kinderalimentatie door de rechter laten bepalen.

Voor een berekening van de hoogte van de kinderalimentatie en rechtsbijstand op het gebied van kinderalimentatie bent u bij ons aan het goede adres.